10
Prima camasa ALISIA ENCO. O poveste

Inspirația vine de la lucrurile mărunte din viețile noastre care ne emoționează – trebuie doar să ieșim din zona noastră de confort și să profităm de acele momente plăcute care fac diferența. Așa cum v-am spus și în povestea anterioară, ideea de a crea ceva pentru femeile de afaceri, de care am fost înconjurată în ultimii ani, ceva care să fie în perfectă armonie cu experiența mea de antreprenor, s-a concretizat în mod natural. Ideea se învârtea în mintea mea de ceva timp, dar nu puteam să o aleg dintre multele planuri pe care le aveam în minte. A venit momentul să evadeze cu ocazia evenimentului deosebit despre care v-am povestit.

 

În 2013, în vara în care îmi aniversam ziua de naștere, am primit de la o persoană apropiată un cadou deosebit, care arăta cât de bine mă cunoștea: o cămașă albă, minunată, cu monograma mea. Pe când o probam și o admiram în oglindă, simțeam că radiez și că sunt plină de energie. Eram în al nouălea cer – era unul din acele cadouri cu așa o semnificație personală care marchează momentul într-un fel de neuitat. Desigur, vă imaginați că vă voi spune ce revelație bruscă am avut în acel moment care a dat naștere brandului ALISIA ENCO. Nu a fost chiar așa, din moment ce poveștile de viață tind să fie mai complicate, mai ales când protagonista – adică eu – are talentul de a echilibra impulsul cu o analiză minuțioasă a faptelor... ceea ce e foarte greu uneori, dar care m-a scos la liman în tot felul de situații delicate. De aceea, deși am primit acea cămașă cu inițialele mele, ceea ce a fost, dacă stau bine să mă gândesc, începutul proiectului ALISIA ENCO, mi-a luat ceva vreme să-mi dau seama de acest lucru.

 

Erau momente când mă simțeam așa de bine cu acea cămașă, că voiam să o port tot timpul. Cred că toți putem înțelege acel sentiment la un moment dat. Purtand-o, mi-am dat seama de toate acele mici ”defecte” pe care le avea, dându-mi șansa să le analizez în profunzime. Până la urmă, din moment ce numele meu era pe ea, trebuia să-mi vină perfect din toate punctele de vedere! Am multă experienţă cu cămăși care mi-au plăcut mai mult sau mai puțin – dat fiind că sunt piesa vestimentară de bază a unei ținute de afaceri – și aveam o idee clară în minte în legătură cu ce îmi place sau nu. Cu toate acestea, nu am pus niciodată cap la cap aceste gânduri până nu am primit cămașa cu monograma mea, care ar fi trebuit să fie încununarea stilului și confortului meu, dar nu a fost. Așa că mi-am luat un răgaz și am analizat totul și mi-am dat seama că singurul mod în care ar putea ca acea cămașă să mă reprezinte era să o fac cunoscută. Așa s-a născut brandul ALISIA ENCO, din faptul că mi-am dat seama că nu are sens să mă învârt în jurul problemei sau... dacă vrei un lucru făcut cum trebuie, trebuie să-l faci tu însuți. 

 

Trebuie să înțelegeți că nu a fost un lucru ușor şi mi-a luat mult timp să sintetizez viziunea mea despre cămașa ideală de afaceri și ceva mai mult să pun totul în aplicare. Știți deja că sunt o antreprenoare care și-a creat propriul stil și și-a format o concepție clară asupra vestimentației femeilor de afaceri. De aceea, susțin deschis că nu am nicio pregătire teoretică în acest domeniu pe care mi l-am propus să-l cuceresc, ci doar fler, inspirație și, mai presus de toate, experiență în afaceri și în a purta ținute office. De aceea, abordarea mea și cămașa ALISIA ENCO au fost practice, raționale și foarte personale: Mai întâi, m-am gândit la problemele pe care le-am întâlnit când purtam cămăși și am încercat să le rezolv, ca pe urmă să adaug viziunea personală asupra stilului. Așa s-a născut, în primul rând, Manifestul ALISIA ENCO pentru creativitate în afaceri și, alături de el, primul model de cămașă ALISIA ENCO – probată, testată, modificată, probată din nou, până când s-a potrivit perfect cu așteptările mele, apoi a fost brodat logo-ul pe guler (nu vreţi să știți câte probe a trebuit să facem şi cu acesta :). Aceasta a fost prima cămașă ALISIA ENCO și preferata mea dintre toate celelalte.

 

În afara faptului că are o valoare sentimentală pentru mine, cămaşa ALISIA ENCO Signature se află la baza colecției de cămăși din multe alte motive la fel de importante: este un obiect de vestimentație care nu ar trebui să lipsească din garderoba niciunui om de afaceri, fie el bărbat sau femeie, datorită caracterului versatil în orice context posibil; cămașa albă este considerată pe bună dreptate „rochia neagră” a ținutei de afaceri. De asemenea, istoria ei bogată – momente memorabile de strălucire create de Audrey și Katherine Hepburn și alte dive ale acelei epoci de aur, sesiuni foto istorice din Vogue cu echipe legendare de fotomodele, reinventarea modernă a podiumurilor contemporane care prezintă cămașa albă în centrul colecțiilor pret-a-porter – dovedește că fascinația pentru cămașa albă a existat dintotdeauna. Așadar, sunt mândră de modul în care ALISIA ENCO a interpretat acest obiect vestimentar mereu în trend, propunând o cămașă deopotrivă clasică și feminină, întrucât emană atât rigoare, cât și personalitate, toate acestea ca rezultat al viziunii mele despre stil și confort.

 

Am promis că vă voi dezvălui istoria din spatele poveștii, așa că mă voi întoarce în curând cu detalii concrete referitoare la modul în care spiritul ALISIA ENCO a fost transpus în produs – acum v-am spus „de ce”, iar în curând vă voi povesti „cum”. Între timp, vă invit să intrați în universul ALISIA ENCO citind Manifestul pentru creativitate în afaceri, despre care v-am scris înainte și care este publicat pe site-ul nostru.

 

Alice Botnarenco