Featured Posts

The black shirt with a twist
View Post

Featured Posts

A new must have from ALISIA ENCO
View Post

Featured Posts

ALISIA ENCO AT STITCH@COTERIE NEW YORK
View Post
To top
19 Jul

Ce culori te pun în cea mai bună dispoziție?

Culoarea este un instrument puternic de comunicare și una dintre modalitățile prin care ne identificăm. Culoarea hainelor noastre servește drept semnal pentru ceilalți, le spune cine suntem. Când ne îmbrăcăm în fiecare dimineață, ne spunem cine ne propunem să fim și cum sperăm să ne simțim, având culoarea ca componentă vitală.

Semnificația culorii poate varia foarte mult de la o cultură la alta. În India, roșul este cea mai tradițională culoare pentru mirese, deoarece reprezintă prosperitatea și puritatea, precum și pasiunea și puterea. În multe țări occidentale, negrul este purtat pentru doliu, deși în unele culturi din Asia de Est, albul este preferat pentru înmormântări, deoarece este o semnătură a sărbătoririi vieții.

Nuanțele de verde și albastru (denumite adesea culori „reci”) pot ajuta la obținerea unui sentiment de calm. De asemenea, roșul, portocaliul și galbenul (sau culorile „calde”) iti pot stimula starea de spirit. Fiecare dintre aceste culori capătă o semnificație diferită atunci când este separată în nuanțe diferite. Nuanțele mai decolorate sau deschise pot invita la o postură mai liniștită și mai blândă, în timp ce nuanțele mai îndrăznețe pot scoate mai multă energie în mediu sau în tine.

Aruncă o privire în garderoba ta și vezi ce emoții apar cu fiecare culoare. Verdele se simte liniștitor când mănânci micul dejun, dar greoi când lucrezi? Prin încercare și eroare, puteți găsi combinația potrivită pentru dispozițiile dvs.

Culoarea poate juca un rol important în garderoba noastră și în viața noastră, dar cum putem alege culoarea potrivită pentru a ne influența starea de spirit?

 

Cum găsești ce culori funcționează pentru tine?

 

  • Rosu – mânie, dragoste, pasiune și putere

Roșul este adesea o culoare contradictorie și tinde să scoată emoții puternice la fiecare capăt al spectrului. Unele culturi folosesc roșul pentru a semnifica prosperitatea, în timp ce in altele, culoarea face aluzie la pericol.

Poartă roșu atunci când vrei să te simți îndrăzneț! Te poate ajuta sa te evidențiezi într-o mulțime și face o impresie puternică la o primă întâlnire. Deoarece este o nuanță de foc, roșul poate fi și o uniformă grozavă atunci când speri să lupți pentru o cauză de care ești pasionat.

 

  • Portocaliu – entuziasm, atenție, fericire și energie

Portocaliul este o culoare vibrantă și care atrage atenția. Îl asociem cu energie și entuziasm și poate aduce fericire. Poartă portocaliu când vrei să te simți extrovertita!

Similar cu roșul, portocaliul nu este pentru cei slabi de inimă. Mulți sugerează purtarea culorii atunci când se antrenează sau participă la activități fizice de grup din aceste motive.

 

  • Alb – liniște, curățenie, inocență și gol

 O altă nuanță care conține semnificații aparent contradictorii, albul poate fi asociat cu inocența sau puritatea în multe culturi occidentale, în timp ce adesea simbolizează moartea în unele tradiții estice.

Poarta alb pentru a te simti la inaltime! Albul transmite o senzație de noutate, așa că este o culoare frumoasă de purtat în prima zi a unui nou demers sau doar dacă vrei să simți că ai un nou început.

 

  • Negru – mister, îndrăzneală, putere și eleganță

Deoarece negrul absoarbe toată lumina din spectrul de culori, nu este considerat o culoare, ci mai degrabă absența culorii. Această absorbție a tuturor culorilor poate fi văzută ca o mișcare de putere și invocă îndrăzneală, sau poate fi privită doar ca o lipsă de culoare și declanșează întristare, ca în doliu.

Poartă negru atunci când vrei să te simți puternica! Negrul nu țipă afirmații ca roșu, dar îi poate intimida cu ușurință pe alții. Această culoare poate fi utilă pentru mediile de lucru în care doresti să fi luata în serios sau perceputa ca cineva cu autoritate.

 

  • Albastru – tristețe, stabilitate, productivitate și calm

Albastrul este culoarea cerului și a oceanului, două părți ale lumii noastre care sunt constante. Din acest motiv, purtarea de albastru comunică loialitate și stabilitate. Ne poate ajuta pe noi și pe cei din jurul nostru să ne simțim calmi. Poarta albastru pentru încredere!

Culoarea poate avea capacitatea de a ușura anxietățile, făcând-o o nuanță excelentă pentru prezentările de la serviciu sau la școală. Albastrul poate fi, de asemenea, o culoare reconfortantă în situații stresante.

 

  • Roz – romantism, bunătate, calm și îngrijire

De-a lungul timpului, rozul a ajuns să fie strâns legat de feminin și este de obicei asociat cu moliciunea și compasiunea. Cu toate acestea, rozul era considerat o culoare mai puternică la începutul secolului al XX-lea și, prin urmare, rezervat băieților până când rolurile au fost inversate decenii mai târziu. Fiind că această culoare este un amestec de roșu și alb, rozul se poate conecta atât cu energiile masculine, cât și cu cele feminine, în ciuda stereotipurilor de gen.

Poarta roz atunci cand iti doresti sa te conectezi! Această culoare oferă o senzație proaspătă și jucăușă, dar poate aduce și profunzime cu cât interacționează mai mult timp. Scoateți hainele roz din șifonier pentru ocazii romantice speciale sau sărbători cu cei dragi!

 

  • Galben – luminozitate, energie, căldură și atenție

Asociem culoarea cu soarele, luminându-ne viețile, încălzindu-ne pielea și dându-ne energie prin importanta vitamina D. Poartă galben atunci când vrei să îmbrățișezi bucuria!

Este greu să te simți trista când ești înconjurata de această nuanță strălucitoare, motiv pentru care asociem atât de des culoarea cu primăvara și vara. Este culoarea perfectă atunci când ai nevoie de puțină reacție!

 

  • Verde – noroc, invidie, natură și siguranță

Verdele poate oferi un sentiment de calm și siguranță! Culoarea a simbolizat mult timp fertilitatea și norocul. Aceasta poate fi o culoare foarte accesibilă și este ideală pentru a întâlni oameni noi. Este, de asemenea, o nuanță grozavă pentru a începe un proiect sau pentru a începe un nou capitol în viață.

 

  • Mov- bogăție, regalitate, mister și imaginație

Aceasta culoare are o istorie lungă cu regalitatea și bogăția. Poartă aceasta culoare atunci când vrei să te simți unica sau speciala! Ca și roșu, această culoare te va scoate în evidență.

 

  • Maro – natura, izolare, securitate și putere

Aceasta culoare este asociata cu natura si aduce un sentiment de securitate. Tonul cald se simte solid, la fel ca pământul de sub picioarele noastre, dar se poate simți deprimant în cantități mari.

Poarta maro când ai nevoie de liniște sau de un moment pentru a încetini. Această culoare poate fi minunată pentru o noapte sau o după-amiază leneșă de weekend. Maroul este perfect și atunci când cauți să te cufunzi în natură în loc să ieși în evidență.

 

Acordă-ți timp suficient pentru a explora culorile din garderoba ta și spune-ne ce ai găsit! Ce culori te pun în cea mai bună dispoziție?

 

www.alisiaenco.ro

ALISIA ENCO

contact@alisiaenco.ro

Women brand embracing creativity and quality sophistication by Alice Botnarenco. www.alisiaenco.com

x Close

ALISIA ENCO