Featured Posts

The black shirt with a twist
View Post

Featured Posts

A new must have from ALISIA ENCO
View Post

Featured Posts

ALISIA ENCO AT STITCH@COTERIE NEW YORK
View Post
To top
26 Nov

Branduri romanesti impreuna: PALARIA DADARLAT

Dragele noastre, poate v-ati intrebat de unde sunt superbele palarii folosite in poze alaturi de camasile noastre ALISIA ENCO.

Luna aceasta am avut placerea sa ne bucuram de palariile DADARLAT! Sunt un brand romanesc cu multa istorie si frumusete in spate. Ii cunoastem de cativa ani de zile, le apreciem foarte tare produsele si le spunem sus palaria pentru tot ceea ce fac si mai ales, pentru continuitate! Stiai ca in trecut, pălăriile au fost un indicator al statutului social, astfel încât nu oricine își permitea să poarte o pălărie realizată din păr de iepure?

Faceti cunostinta cu Madalina Dadarlat, stranepoata fondatorului, Madalina Dadarlat, ce din anul 2015 a preluat din responsabilitatile mostenirii. Ea duce mai departe o poveste inceputa in 1986, cand Ion Dădârlat a pus bazele primei fabrici romanesti de palarii, în Săliștea Sibiului.

O poveste cu un secol de experienta, implicare si pasiune, transmisa din generatie in generatie de mai bine de 124 de ani. Erau vremuri grele pentru artiștii meșteșugari români, care luptau nu doar cu concurența colegilor lor sași sau maghiari, ci și cu lipsa de libertăți pe care o sufereau toți românii aflați vremelnic pe atunci, sub stăpânirea rigidă a Imperiului Austro-Ungar.

Ca orice perioadă de început, povestea palariilor Dadarlat a fost una romantică. Fondatorul afacerii mergea prin târgurile vremii, ducându-și pălăriile realizate în mod artizanal într-o căruță cu coviltir, care era și mijloc de transport, dar și prăvălie ad-hoc. Anii au trecut și după Marea Unire din 1918, afacerea cu pălării Dădârlat a început să crească, pe măsura succesului de care se bucurau pălăriile realizate în atelierul familiei, atelier care s-a extins și modernizat continuu până în anii cei grei ai celui de-al doilea război mondial.

A fost o perioadă dificila pentru afacerea familiei Dădârlat, aceasta fiind constransa in perioada comunismului sa realizeze doar palariile traditionale romanesti. Insa lucrurile s-au schimbat odata cu Revoluția din 1989 si cu libertatea cucerită atât de greu. Dupa mai bine de 30 de ani in care cu multa pasiune fiul cel mai mic al lui Ion Dadarlat- Octavian Dădârlat, prelucra palariile intr-o incapere din spatele casei, nepotul fondatorului, Dan Dădârlat preia fraiele afacerii si ii aduce o viziune noua.

Te invitam sa le descoperi aici toate frumusetile, noi cu greu ne-am putut hotari asupra modelelor!

https://palariadadarlat.ro/

 

Traim o perioada plina de provocari pentru mediul de afaceri si credem ca este foarte important sa fim alaturi unii de ceilalati, sa promovam si sa sustinem brandurile romanesti ce sunt recunoscute pe plan national si international prin excelenta produselor pe care le realizeaza, prin seriozitate si creativitate.

Al tau care este brandul romanesc preferat?

 

ALISIA ENCO

contact@alisiaenco.ro

Women brand embracing creativity and quality sophistication by Alice Botnarenco. www.alisiaenco.com

x Close

ALISIA ENCO