10
Din dragoste pentru broderie

 

De la inceputul civilizatiei, oamenii au fost fascinati de structuri si modele complexe, detaliate, menite sa le infrumuseteze vietile, hainele si locurile in care locuiau. Dragostea pentru aceasta arta – pentru ca putem numi astfel broderiile ce au fost descoperite de-a lungul timpului –, o arta delicata si care necesita enorm de mult timp pentru a fi finalizata, a fost transmisa generatie dupa generatie, in multiple culturi, tari, continente.

 

De ce ne inspira atat de mult?

Pentru ca este adanc inradacinata in traditia noastra si ne ofera sentimentul de apartenenta la o cultura frumoasa, bogata, ce a trecut testul timpului. Cand vedem o broderie realizata cu maiestrie ne gandim la parintii nostri, la bunicii nostri, la momente incarcate cu nostalgie din copilaria noastra si la o cultura bogata ce ne sta in spate. Tesaturile fine si tehnica detaliata prin care sunt realizate ne fascineaza gandurile si ne incanta simturile, ne apropie de vremurile in care talentul si rabdarea erau ingredientele principale in crearea unei piese cu adevarat memorabile.

 

Asa ca ne-am gandit, cum putem reinvia toate aceste sentimente in viata noastra ocupata de zi cu zi? Este simplu si seamana cu orice schimbare mare pe care vrem sa o facem in viata: incepem cu pasi mici! Fie ca este vorba de un detaliu delicat pe gulerul sau maneca unei camasi pe care o purtam la birou sau ceva mult mai indraznet, o piesa impodobita in intregime cu broderii pline de culoare si de gratie.

 

Dragostea si fascinatia noastra fata de eleganta si autenticitatea cusaturilor populare au dat nastere colectiei de camasi Traditionale si ne vor inspira in continuare, cu siguranta, in drumul catre misiunea noastra, aceea de a crea piese memorabile, creative si nonconformiste! Fiecare piesa ALISIA ENCO este cusuta cu grija pentru ca tu sa te poti bucura de o tinuta autentica, de calitate, care sa iti bucure inima si sa iti transforma ziua atunci cand o porti.

Urmareste-ne in continuare pentru a descoperi ce iti pregatim!